Vranç Reserve

Vjelja

në fund te Tetorit, bëhet me dorë.

Viti

2017

Shërbehet në Temp.

15-18°C

Të dhënat teknike

Sheqeri i mbetur: 3.3 (G/L)

Aciditeti total

6.1 (G/L) PH: 3.38

Alkooli

14.5%

SKEMA TEKNIKE E VERËS

Macerimi:

Macerimi i rrushit kryhet 24-48 orë para fermentimit ne tem 8-12°C.

Fermentimi:

Fermentimi alkoolik kryhet përmes tharmeve (majave) të seleksionuara me temperaturë të kontrolluar, jo më të lartë se 300C. Pas fermentimit vera e fermentuar qëndron në tankun ku është kryer fermentimi Alkoolik deri në 10 ditë për arsyje të ekstrahimit të aromave dhe ngjyres e cila vjen nga levorja e rrushit të fermentuar.

Fermentimi Malolaktik dhe Ruajtja:

Fermentimi malolaktik është proqes i cili në shumicen e rasteve kryhet spontanisht pa intervenuar nga ne, dhe zgjatë nga 2-3 javë.

Labi WineVranç 2017 është ruajtur në Barika (Fuqi Lisi) për 12-16 muajë me pjekje të fortë M.

Aromat:

Labi Wine VRANÇ RESERVE 2017 shijon në fruta të zi, Kumbull, Vishnje, Qershi, Boronicë, Karamfil, Tobacco dhe disa llojë, barishtësh.

Shija:

Shija e kësaj vere është e gjatë, shumë minerale, është komplekse në llojin e saj dhe ekstrakt të lartë. Karekerizohet me ngjyrë të forte, tanine të theksuara por me shije të butë.

Përshtatja me ushqimin:

Mish Viqi i pjekur, Gullash, ushqime tradicjonal, Gjel Deti, Djath i fortë etj.