Rahova Klasike Reserve

Vjelja

në fund te Tetorit, bëhet me dorë.

Viti

2017

Lloji i Rrushit:

Vranç 85%, Cabernet Sauvignon 15%

Të dhënat teknike

Sheqeri i mbetur: 2.3 (G/L)

Aciditeti total

5.5 (G/L) PH: 3.38

Alkooli

14.0%

SKEMA TEKNIKE E VERËS

Macerimi:

Macerimi i rrushit kryhet 24-48 orë para fermentimit ne tem 8-12°C.

Fermentimi:

Fermentimi alkoolik kryhet përmes tharmeve (majave) të seleksionuara me temperaturë të kontrolluar, jo më të lartë se 28°C. Pas fermentimit vera e fermentuar qëndron në tankun ku është kryer fermentimi Alkoolik deri në 15-20 ditë për arsyje të ekstrahimit të aromave dhe ngjyres e cila vjen nga levorja e rrushit të fermentuar.

Fermentimi Malolaktik dhe Ruajtja:

Fermentimi malolaktik është proqes i cili në 90% nuk fillon, sepse rrushi vilet vonë dhe nuk ka nevojë për ta zbërthyer acidin e mollës në acid qumshti, sepse me pjekjen e rrushit ai është ulur sasia e tijë në rrushë.

Labi Wine Rahova Klasike Reserve 2017 është ruajtur në Barika (Fuqi Lisi) për 18 muajë me pjekje të fortë M+.

Aromat:

Labi Wine RAHOVA KLASIKE Reserve 2017 shijon në fruta të zi, Kumbull, Vishnje, Qershi, Çokollatën e zezë, Vanile,Boronicë, Karamfil, aromën e Kërpudhave dhe disa llojë, lulesh, barishtësh.

Shija:

Shija e kësaj vere është e gjatë, shumë minerale, është komplekse në llojin e saj dhe ekstrakt të lartë. Karekerizohet me ngjyrë të fortë rubini, tanine të theksuara por me shije të butë, duke të lënë shije të gjatë, elegante.

Përshtatja me ushqimin:

Mish Qingji, Viqi i pjekur në saq, furrë, Rosa te Egra, Djath i fortë etj.