2020

Labi Wine Vranc 2020

Shija e kësaj vere është e gjatë, shumë minerale, është komplekse në llojin e saj dhe ekstrakt të lartë.

14 /750ml

Category: Tags: ,
Vjelja

Në fund te Tetorit, bëhet me dorë.

Viti

2020

Shërbehet Në Temp.

15-18°C

Të Dhënat Teknike

Sheqeri i mbetur: 3.3 (G/L)

Aciditeti Total

6.1 (G/L) PH: 3.38

Alkooli

14.5%

Macerimi

Macerimi i rrushit kryhet 24-48 orë para fermentimit ne tem 8-12°C.

Fermentimi

Fermentimi alkoolik kryhet përmes tharmeve (majave) të seleksionuara me temperaturë të kontrolluar, jo më të lartë se 300C. Pas fermentimit vera e fermentuar qëndron në tankun ku është kryer fermentimi Alkoolik deri në 10 ditë për arsyje të ekstrahimit të aromave dhe ngjyres e cila vjen nga levorja e rrushit të fermentuar.

Fermentimi Malolaktik dhe Ruajtja

Fermentimi malolaktik është proqes i cili në shumicen e rasteve kryhet spontanisht pa intervenuar nga ne, dhe zgjatë nga 2-3 javë.

Labi WineVranç 2017 është ruajtur në Barika (Fuqi Lisi) për 12-16 muajë me pjekje të fortë M.