2019

Labi Wine Grand Rahova

Shija e kësaj vere është e gjatë për shkak të mineralitetit të sajë, është komplekse në llojin e saj dhe ekstrakt të lartë. Karekerizohet me ngjyrë të fortë rubini, taninke por me shije të butë, duke të lënë shije të gjatë mbasi ta keni pirë.

55

Category:
Vjelja

me dorë

Viti

2018

Shërbehet Në Temp.

8-12°C

Të Dhënat Teknike

Sheqeri i mbetur: 2.5 (g /l )

Aciditeti Total

6.1 (G / L), Ph: 3.6

Alkooli

13.2%

Macerimi

Macerimi i rrushit kryhet 24-48 orë para fermentimit ne tem 8-12°C.

Fermentimi

Fermentimi alkoolik kryhet përmes tharmeve (majave) të seleksionuara me temperaturë të kontrolluar, jo më të lartë se 28°C. Pas fermentimit vera e fermentuar qëndron në tankun ku është kryer fermentimi Alkoolik deri në 15-20 ditë për arsyje të ekstrahimit të aromave dhe ngjyres e cila vjen nga levorja e rrushit të fermentuar.

Fermentimi Malolaktik dhe Ruajtja

Fermentimi malolaktik është proqes i cili në 90% nuk fillon, sepse rrushi vilet vonë dhe nuk ka nevojë për ta zbërthyer acidin e mollës në acid qumshti, sepse me pjekjen e rrushit ai është ulur sasia e tijë në rrushë.

Labi Wine Rahova Klasike Reserve 2017 është ruajtur në Barika (Fuqi Lisi) për 18 muajë me pjekje të fortë M+.