Chardonnay Reserve

Vjelja

me dorë

Viti

2018

Shërbehet në Temp.

8-12°C

Të dhënat teknike

Sheqeri i mbetur: 2.5 (g /l )

Aciditeti total

6.1 (G / L), Ph: 3.6

Alkooli

13.2%

SKEMA TEKNIKE E VERËS

Përpunimi:

Rrushi është vjelur në fillim te shtatorit, vjelja është bërë me dorë, duke e përzgjedhur rrushin më cilësor, përpunimi i rrushit është kryer brenda 4-6 ore duke mos e lejuar rrushin që të rri në kontakt me aijrin dhe temperatura të larta.

Fermentimi:

Pas shtrydhjës së rrushit e gjithë sasia e lëngut fermentimin e ka kryer në tank inoxi në T 12-14°C

Fermentimi Malolaktik dhe Ruajtja:

Fermentimi malolaktik është proqes i cili kryhet në Barika, por edhe në tanke Inoxi.

Pas përfundimit të fermentimit një sasi e verës është vjetruar në Fuqi lisi (Barique) për 8 muaj, duke lejuar aromat e fuqis së lisit të bartën në verë, duke ja rritur kompleksitetin verës Chardonnay 2018

Aromat:

LABI Wine CHARDONNAY Reserve 2018 shijon në fruta tropikale si Anans, Limon, Grejfrut, Pjepër, Pjeshk, Mollë e gjelbert, Gjalpë, dhe aromë e bukës së thekur.

Shija:

Shija e kësaj vere është shumë e elegante me trup të plotë, harmonike, freskuese, acidike. Vera është mineralogjike e cila vjenë nga Toka e Bucinës (Pataqanit) Rahovecit-Kosovës. Karekerizohet me ngjyrë te verdhë në te gjelbert, e pasur me tanine te buta natyrale shumë të këndshme, duke te lënë shije të gjatë mbasi ta keni pirë verën.

Përshtatja me ushqimin:

Përshtatet me lloje të ndryshme të peshkut, zogj, mish i bardhë, me ushqime të lehta, djath, pasta të ndryshme dhe ëmbëlsira.