Cabernet Sauvignon Reserve

Vjelja

në fund të tetorit bëhet me dorë

Viti

2017

Shërbehet në Temp.

15-18°C

Të dhënat teknike

Sheqeri i mbetur: 3.6 (G / L)

Aciditeti total

5.3 (G / L), PH: 3.51

Alkooli

14.5%

SKEMA TEKNIKE E VERËS

Macerimi:

Macerimi i rrushit kryhet 24-48 orë para fermentimit ne tem 10-12°C

Fermentimi:

Fermentimi alkoolik kryhet përmes tharmeve (majave) të seleksionuara me temperaturë të kontrolluar, jo më të lartë se 30°C. Pas fermentimit vera e fermentuar qëndron në tankun ku është kryer fermentimi Alkoolik deri në 25 ditë për arsyje të ekstrahimit të aromave dhe ngjyres e cila vjen nga levorja e rrushit të fermentuar.

Fermentimi Malolaktik dhe Ruajtja:

Fermentimi malolaktik është proqes i cili në 90% kryhet në menyrë spontane, rezultat i ksaj është cilësia e rrushit.

Labi Wine Cabernet Sauvignon Reserve 2017 është ruajtur në Barika (Fuqi Lisi) për 18 muajë me pjekje të fortë M+.

Aromat:

Labi Wine Cabernet Sauvignon Reserve 2017 shijon në fruta të zi, Kumbull, Vishnje, Qershi, Çokollatën e zezë, Boronicë, Karamfil, aromën e Kërpudhave dhe disa llojë barishtësh.

Shija:

Shija e kësaj vere është e gjatë për shkak të mineralitetit të sajë, është komplekse në llojin e saj dhe ekstrakt të lartë. Karekerizohet me ngjyrë të fortë rubini, taninke por me shije të butë, duke të lënë shije të gjatë mbasi ta keni pirë.

Përshtatja me ushqimin:

Mish Qingji, Viqi i pjekur në saq, furrë, Rosa te Egra, Djath i fortë etj.